In de proefles schrijf je op basis van een foto twee à drie korte portretten van iemand die je dierbaar is. (foto: Elske van Lonkhuijzen)
In de proefles schrijf je op basis van een foto twee à drie korte portretten van iemand die je dierbaar is. (foto: Elske van Lonkhuijzen) Foto: Elske van Lonkhuijzen

Proefles en korte cursus portretschrijven

Algemeen

HETEREN - Op 14 januari start in De Vloedschuur in Heteren een cursus portretschrijven. In vijf zaterdagochtenden onderzoek je op een toegankelijke manier hoe je iemand zo treffend mogelijk vangt in woorden, bijvoorbeeld voor een uitvaart, jubileum of huwelijk.

Een portret kan een eerbetoon zijn, een manier om herinneringen levend te houden of iemand beter te begrijpen. In de cursus krijg je veel ruimte om te proberen en reflecteren. De lessen zijn interactief, de oefeningen kort en afwisselend, zodat je in beperkte tijd veel schrijfkilometers kan maken. De volgende oefeningen komen aan bod: iemand zo objectief mogelijk beschrijven, een scène schrijven over een dierbare, iemand portretteren op basis van een interview, een zelfportret schrijven. 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het geschreven portret op een toegankelijke, veilige manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist. Er is ruimte voor 6 tot 12 deelnemers.

Proefles en cursus

Op zaterdagochtend 10 december kan je een proefles volgen om te zien of portretschrijven iets voor jou is. De proefles is ook als losse workshop te volgen. Heb je de smaak te pakken? Dan kan je op 14 januari starten met de vijfdelige cursus. Alle lessen vinden plaats in De Vloedschuur in Heteren.

Docent

Elske van Lonkhuijzen schrijft levensverhalen, portretten en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders en B(r)oekje, een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken. 

Meer informatie & inschrijven: www.portretschrijven.nl/heteren