Protestantse Gemeente Elst nodigt uit zondag 11 december mee te schrijven tegen onrecht
Protestantse Gemeente Elst nodigt uit zondag 11 december mee te schrijven tegen onrecht Foto: PG Elst

Samen schrijven tegen onrecht in Elst

ELST - De Protestante Gemeente Elst doet op zondag 11 december voor de achtste keer mee met de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International. Ook dit jaar schrijven we brieven om aandacht te vragen voor onrecht, rechteloosheid, vrijlating van gewetensgevangenen, berechting van daders van mensenrechtenschendingen, terugdringing van doodstraf, marteling en discriminatie. 

Samen willen we zoveel mogelijk brieven en kaarten schrijven. We komen in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. 

"We roepen iedereen op om er in de Ruimte (naast de Grote Kerk) weer een mooi gezamenlijk evenement van te maken. Aanvang 11.30 uur. Voor broodjes en soep wordt gezorgd."

In de Ruimte zijn de voorbeeldbrieven aanwezig. Mensen kunnen de brieven ook zelf zonder kosten bestellen of direct downloaden via de Amnesty website. En een mail sturen naar schrijfmarathonelst@pg-elst.nl kan ook. "Dan brengen wij een pakket langs. Zie ook: https://www.amnesty.nl/write-for-rights."
Schrijf met ons mee! Voor vragen kunt u contact opnemen met: Romanie van der Kaa' Dennis Janssen en Eline Janssen.