Jolie van der Pol op Harley.
Jolie van der Pol op Harley. Foto: Ruby Stoffels

Prachtige zonnige dag en weer een schitterende wedstrijd

Algemeen

OETUWE - Op zondag 13 november werd de eerste springwedstrijd van het clubkampioenschap Elster Ponyclub weer gereden. Zoals gewend reden er weer een zestigtal ruitertjes mee en werd er gestreden op een mooie plaatsing.

Toen de eerste ruiters de ring betraden keken de meeste pony’s even raar op, want wie stond daar als extra opvulling midden in de manege? Nee, geen sinterklaas en ook geen roetveeg piet maar Koosje en zijn vaste mascotte. Koosje is een op ware grote uitgevoerde kunststof pony met daarop een pop aangekleed in de alle eerste clubkleding van de EPC. Deze bestond zestig jaar geleden uit witte laarsjes, zwarte broek, rode sweater en door ouders zelfgemaakte witte caps. Deze werden toen gemaakt van emmertjes met witte stof omkleed. Helaas de meeste pony’s moesten even wennen aan deze toevoeging in het parcours, maar later ging het weer als vanouds. 

De uitslagen

Groep 1: 1ste Iris van Mullem, 2e(ea) Gigi Veenstra en Feline van Elten
Groep 2: 1ste Lola Jongerius, 2e Tess Bouwman, 3e (ea) Tess Hoenselaar en Livia ten Cate
Groep 3: 3 x een 1ste plaats nl. Elize van den Bragt, Ceana Leiwakabessy en Lente van de Wardt
Groep 4: 1ste Eveline van Wichen, 2e Nina Jongerius, 3e Lynn van Driel
Groep 5/6/7: 1ste Brechje Thannhauser, 2e Jara van de Brenk, 3e Jolie van der Pol

De eerste volgende activiteit is een de kerstwedstrijd op zondag 18 december, waarin alle lessen rijden in een carrousel-dressuurproef. Iedereen is welkom om dit sportieve spektakel te aanschouwen.