Afbeelding
Foto:

De lekkerste oliebollen, voor iedereen!

ELST - De lekkerste oliebollen, daar begin je al mee in augustus. Al vijftien jaar kan iedereen bij Richard en Mandy Visser terecht voor hun heerlijke oliebollen, wafels en ander gebak. Hun oliebollenkraam is te vinden op het parkeerterrein bij Gamma in Elst en in Zetten op het Julianaplein.

En inderdaad, al in augustus begint voor Richard en Mandy het oliebollenseizoen. “Dan starten we met de voorbereidingen. Want meel is een natuurproduct en dat verandert van smaak en samenstelling. Wij zoeken het lekkerste meel uit om onze oliebollen en wafels mee te bakken.” vertelt Richard, terwijl hij nog wat goudbruine krentenbollen uit de olie haalt.

Feestje voor oog en mond

Die krentenbollen zijn hun specialiteit, zo vertelt hij. “En de Oudhollandse appelflappen, die vind je ook niet zo vaak meer” vult Mandy aan. “Nieuw is de Oreobol, dat is helemaal hip. Ons aanbod is steeds diverser geworden. Dat maakt het ook erg leuk, want het oog wil ook wat. Van de grotere bollen moet je wel echt wat moois maken vinden wij. Ook onze wafels maken we in allerlei feestelijke varianten.”

Betaalbaar goud

“En nu hebben we dus al drie keer goud gewonnen met onze oliebollen! Dat is wel echt de kroon op ons werk. Maar we vinden het vooral erg belangrijk dat we wel een betaalbaar product verkopen: iedereen moet onze oliebollen kunnen betalen. Ze blijven dus gewoon één euro per stuk en twaalf voor een tientje.”

Oliebollenkraam Richard Visser en zonen; Gamma Elst, Industrieweg Oost 2C, Elst; 06-21417821.