Afbeelding
Foto:

The Duke over een kunstroof

ELST - Op donderdagavond 1 december draait in Theater De KiK de spannende film over een diefstal van een schilderij uit een museum. Een waargebeurd verhaal over de eerste en enige diefstal ooit uit de National Gallery in London. 

De film start om 20:00 uur en kaartjes (€11 incl. drankje) zijn te koop via www.theaterdekik.nl of op de avond bij de kassa.

The Duke vertelt het verhaal van Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, in 1961 stal hij Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeld brieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.
Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.