Milo de Boer en Trinko Keen in actie. (foto: René Roelofs)
Milo de Boer en Trinko Keen in actie. (foto: René Roelofs) Foto: René Roelofs

Nederlandse tafeltennistop traint bij HTTC'71

HETEREN - Afgelopen maandag was er in de sportzaal van HTTC'71 in ’t Binnenveld in Heteren tafeltennis van het allerhoogste Nederlandse niveau te bewonderen. Na zijn zeer verdiende zege op het Nederlands Kampioenschap tafeltennis op 23 oktober heeft Trinko Keen (51 jaar!) de talentvolle aanstormende lichting uitgenodigd en uitgedaagd om intensiever en op hoger niveau te gaan trainen, zodat zij zelf ook de top kunnen bereiken. 

De zeer talentvolle halve finalist van het NK, Milo de Boer uit Berkel Rodenrijs, ging gretig op de uitdaging in en het enige wat ze nog nodig hadden was een kwalitatief hoogwaardige speelzaal. Welnu, HTTC’71 stelde de hare graag ter beschikking en zo konden diverse clubleden maar ook enthousiastelingen van andere clubs uit de omgeving, getuige zijn van een toptraining.

Na een gedegen warming up werd er in het eerste deel van de sessie intensief getraind op balvastheid bij hoge snelheden. Balsnelheden van 180 km/u waren geen uitzondering wat beide heren visuele reactietijden van slechts 0.01 tot 0.03 seconden liet. Daarna werd er hard gewerkt aan het inslijpen van zowel aanvallende als verdedigende patronen om zo tot een effectiever spel te komen.
Hoewel moe van de ingespannen training, werd het geheel uiteraard afgesloten met een partijtje onder leiding van HTTC's Hans Wassink. Clubleden die zelf ook nog even trainden, legden de batjes neer en zagen Trinko Keen opnieuw winnen. Na afloop zinde Milo de Boer duidelijk op revanche. Wordt vervolgd dus.