Afbeelding

Promotie voor zwemmers EZ&PC in nationale zwemcompetitie

Algemeen

ELST – Zondag 12 maart stond in Twello al weer het vierde en laatste deel van de nationale zwemcompetitie gepland. Voor EZ&PC resulteerde dit weliswaar niet in het beste puntentotaal, maar was de voorsprong ruim voldoende om te eindigen op de derde plaats in het klassement. Voor EZ&PC bovendien zeer bijzonder om als nieuwkomer in de 2e klasse Regio Oost meteen te promoveren naar de 1e klasse Regio Oost.

Helaas was de ploeg door verschillende redenen nogal uitgedund ten opzichte van de voorgaande competitie-wedstrijden, hetgeen resulteerde in een zeer fors aantal vervangende tijden die een gevolg zijn van het gebrek aan zwemmers van het mannelijk geslacht. Dat EZ&PC desondanks eindigde op de derde plaats zegt dan ook alles van het hoge niveau van de meisjes/dames en de weinige jongens/heren die wel aan de start kwamen.

Het ontbreken van maar liefst twee heren estafette-teams en jongens junioren 2 en later op de 200M vrije slag betekende absoluut een enorme aderlating. Gelukkig maar dat de aanwezige zwemmers in Twello de sterren van de hemel zwommen!

Bridget Vermeer verbeterde met haar tijd van 2.25.83 op de 200M vrije slag de clubrecords bij de meisjes 12 tot en met 16 jaar. Persoonlijke records, deels indrukwekkend, waren er voor Sanne Landman, Xander Willemsen, Danee Sandifort, Eline Baas, Anne Berndsen, Jesse Saris, Dana Willemsen, Milou Bakarbessy, Joost Vilier, Bridget Vermeer, Marijn Baas, Alexander Barentsen, Frederieke Huizing, Maureen Vens, Inge Ruisch, Robin Vermeer, Jasmine Tmim, Anouk Neijenhuis en Mila Otten.

Uitgelicht

Digitale krant