Afbeelding

Alle puzzelstukjes op hun plaats voor Elst Op Stelten

Zakelijk

ELST - Als Pinksteren nadert begint het bij menigeen te kriebelen. Op tweede pinksterdag is het vaste prik om naar Elst Op Stelten te gaan. Dat is op maandag 29 mei een logische keuze omdat er in het dorp ontzettend veel te beleven valt. Dat wil je gewoon niet missen. 

Je kunt voor alle kramen en het grote aantal activiteiten in Elst terecht van 11.00 tot 18.00 uur. Neem er de tijd voor want er is genoeg te doen. Loop op je gemak langs de 200 kramen in de Dorpsstraat, het eerste deel van de Valburgseweg, Halve Morgen, Kleine Molenstraat, Willemsstraat en Smidsstraat. Je vindt er een groot aanbod met aanbiedingen van lokale ondernemers en andere standhouders. Je kunt er volop smullen. Er staan ook tal van kramen met food en drinken.

Wie van muziek houdt, zit goed in Elst. De dj’s vind je op vier podia verspreid door het dorp. Daarnaast treden lokale bands op. Groove-O-Saurus speelt op het plein voor het gemeentehuis. De Whatever Band laat je swingen op het Werenfriedplein. 

Kinderen vinden in Elst alles voor een dag vermaak. Van een Formule 1 stormbaan tot bungytrampoline, survivalkasteel, draaimolen, klimrots, rodeostier en schminken. Er is daarnaast een demonstratie houtcarven bij de Grote Kerk en ook de brandweer (post Elst) staat daar met verschillende voertuigen.

Wie met de auto komt kan die het best parkeren in de garage bij het NS-station. Vanaf die locatie rijdt er continu een pendelbus naar het centrum en ook weer terug. Borden langs de invalswegen geven aan hoe je de parkeergarage kunt bereiken.

Bij de Grote Kerk is een bewaakte fietsenstalling ingericht. Vrijwilligers die actief zijn bij de carnavalsverenigingen nemen de bewaking op zich. Hier wordt een kleine vergoeding voor gevraagd. Meer informatie stat op www.elstopstelten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant