Noa van den berg en Amalia Houri.
Noa van den berg en Amalia Houri. Foto: Eigen bezit Noa van den Berg

Concert in kerk Hemmen

Algemeen

HEMMEN - Het tweede concert in de kerk van Hemmen in de zomerserie 2024 zal plaatsvinden op zondag 26 mei om 15.00 uur. Het wordt verzorgd door Musica Secreta, bestaand uit Noa van den Berg sopraan en Amalia Houri mandoline. Zij voeren werken uit van Mozart, Grieg, Händel en Gilbert & Sullivan.

De 20-jarige sopraan Noa van den Berg studeert in het eerste jaar van de bachelor aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Claudia Patacca. 

Noa komt uit een muzikale familie en ontdekte al snel haar passie voor zingen. Ze gaf diverse concerten in de Grootte Sociëteit in Zwolle en de Garnizoenskerk in Ravenstein met liederen en aria’s van onder meer Händel, Schubert, Mozart, Verdi, Bernstein en Gilbert & Sullivan met pianist en ArtEZ docent Wouter Munsterman. 

De 20-jarige Amalia Houri is geboren in Oekraïne. Ze begon haar muzikale avontuur toen ze 13 jaar was. Ze begon daar met het volkinstrument ‘Domra’. Toen ze naar Nederland kwam, veranderde haar hoofdinstrument naar mandoline. Het muziekvak beviel haar zo, dat Amalia van muziek haar beroep wil maken. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor haar ontstaan. Ze begon op het ‘kharkiv college of arts’ in Oekraïne bij Kolukanova Lyna en studeert nu op het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Sebastiaan de Grebber. Dit is een droom die voor haar uitkomt om in het buitenland te mogen studeren. 

Uitgebreide informatie over het concert, programma en kaartverkoop staat op de websites www.cnmehemmen.nl, www.hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten. 

Uitgelicht

Digitale krant