Afbeelding

Veteraan Joost Michielsen uit Elst

Algemeen

WAGENINGEN - Joost Michielsen is 62 jaar. Hij is getrouwd en heeft twee zoons. Joost zal op 5 mei te ontmoeten zijn voor een speeddate in: Wageningen.

Joost is op uitzending geweest naar:
Sint-Maarten – dit telt niet mee als uitzending waar je veteraan” van wordt. Joost gaf in 1995 noodhulp na de orkaan Luiz.
Bosnië (SFOR 5, 1998) als pelotonscommandant van een pantsergeniepeloton.
Afghanistan (ISAF, 2008) in de functie van commandant Missieteam Provinciaal Reconstructie Team.

Het vieren van Vrijheid betekent voor Joost:
“Als ik stil ben op 4 mei, ben ik in gedachten bij de collega’s die ik gekend heb en die gestorven zijn tijdens hun uitzending. Op 5 mei ben ik trots en blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan de vrede en de veiligheid waarin wij hier in Nederland leven.”

Bevrijdingsfestivals 2016: vraag alles wat je wil weten aan een veteraan
Wat is vrijheid? Hoe is het om niet in vrijheid te leven? En, hoe geef je vrijheid door? Op 5 mei aanstaande gaan veteranen en bezoekers van bevrijdingsfestivals in heel Nederland met elkaar in gesprek over thema’s als vrede, veiligheid en vrijheid. Tijdens deze speeddates vertellen veteranen over het werken in oorlogsgebieden en hun beleving van vrede en vrijheid. Bezoekers kunnen hen alles vragen. Speeddaten met een veteraan kan op bevrijdingsfestivals in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch , Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. Meer informatie over de speeddates vindt u op veteraneninstituut.nl. De speeddates zijn een initiatief van het Veteraneninstituut.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant