Afbeelding

Nieuws 4 mei-comité Zetten

Algemeen

ZETTEN - Op zaterdag 4 mei vindt weer de jaarlijkse dodenherdenking en de kranslegging bij het monument aan het Wilhelminaplein in Zetten plaats. Deze is georganiseerd door de Oranjevereniging.

Hieraan voorafgaand is er van 19:00-19:50 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Zetten. De kerk is open vanaf 18:30 uur. Deze bijeenkomst is tot stand gekomen in samenwerking met de plaatselijke kerken. Het Zettens gemengd koor Animato zal deze keer een muzikale bijdrage leveren.

Leerlingen van de groepen 8 van de 3 basisscholen hebben   weer gedichten geschreven voor deze herdenkingsbijeenkomst en voor de plechtigheid bij het monument. Ook heeft elke school een paneel beschilderd met beelden die zij vinden passen bij het thema van dit jaar: ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’.

Na deze herdenkingsbijeenkomst lopen we vanuit de kerk naar het monument, waar we om precies 20:00 uur samen met miljoenen andere Nederlanders overal in ons land de oorlogsslachtoffers herdenken en 2 minuten stil zijn. Na de twee minuten stilte vindt de kranslegging plaats. Iedereen is uitgenodigd.

 De herdenkingsbijeenkomst is ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

Uitgelicht

Digitale krant