Afbeelding

Lincy Hoogveld ontvangt Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 15 september is door Elisabeth Tuijnman voor de derde maal de naar haar vernoemde Cultuurprijs uitgereikt. Dat gebeurde in de zonnige tuin van Galerie 1400 in Slijk-Ewijk. Deze keer was kunstenares en galeriehoudster Lincy Hoogveld de terechte ontvanger van het bronzen beeldje de Uitstijger.

“Lincy ontvangt deze prijs omdat zij door haar werk en inzet anderen stimuleert en enthousiasmeert voor kunst en cultuur in Overbetuwe. Daarmee stijgt zij boven het maaiveld uit en vind ik het leuk om het beeldje De Uitstijger aan haar te overhandigen”, aldus Elisabeth Tuijnman, oud-burgemeester van Overbetuwe.

Het beeldje is voor mensen of instellingen in Overbetuwe die op het gebied van kunst en cultuur een bijzondere bijdrage leveren. Het is eerder uitgereikt aan Theater De KiK in Elst en zanger/muzikant Dick van Altena. De ontvanger wordt altijd verrast met de prijs, zo ook deze keer. “Heel leuk en ook erg onverwacht dat ik nu zelf dit beeldje krijg”, zei Lincy Hoogveld, die het beeld een mooie plek in haar galerie zal geven.

Op de website www.galerie1400.nl staat meer informatie over het werk van Lincy Hoogveld.

Uitgelicht

Digitale krant