Het beestje moet een naam hebben

Algemeen

VALBURG - Op maandag 2 oktober van 19.30 – 21.30 uur geeft Gerrit Jansen op uitnodiging van het Vrouwennetwerk Valburg een presentatie met als titel 'Het beestje moet een naam hebben'.

Gerrit Jansen schrijft in de Gelderlander over de natuur dicht bij huis, organiseert excursies en natuur workshops. We hebben allemaal weleens een brandnetel gevoeld, een stinkzwam geroken of een ratelaar gehoord. Alleen al door te kijken worden namen als kardinaalsmuts, egelskop, grasklokje, duizendblad, koperwiek en gekraagde roodstaart heel verklaarbaar. Bij plantennamen speelt ons gehoor logischerwijs niet zo’n duidelijke rol als bij vogelnamen. Maar wat te denken van de tureluur en tjiftjaf? Dat elk beestje en naam moet hebben vond men vroeger al. De presentatie 'Het beestje moet een naam hebben' gaat over de namen van planten en dieren.

De bijeenkomst is bij Het Wapen van Valburg, in het restaurant aan de Tielsestraat 69 in Valburg. De toegang is voor leden gratis; niet-leden moeten 3,50 euro afrekenen.

Uitgelicht

Digitale krant