Lezing Molen De Vink in Herveld

Algemeen

HERVELD - Op dinsdag 14 mei om 20.00 uur in De Hoendrik, Dorpsplein 22, 6674 BW Herveld vertellen John Mulder en Wim Huijbrechts over de molen en zijn geschiedenis.

Meer dan driehonderd jaar bepaalt molen De Vink het beeld bij de zuidelijke entree van Herveld. Hoog tijd om dit door corona uitgestelde jubileum alsnog te vieren. Dat gebeurt op Nationale Molendag, zaterdag 11 mei om 10.30 uur met de presentatie van een boek over de historie van de molen. Daarbij is iedereen van harte welkom in de Stenenkamerstraat.

Omdat Molen De Vink in zijn huidige vorm nu driehonderd jaar bestaat, heeft Stichting Molen De Vink gemeend een team van experts van Historische Kring Midden Betuwe en Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk en Valburg e.o. te vragen een diepgravend onderzoek te doen naar de geschiedenis van onze molen. 

Hun jarenlange onderzoek omspant zelfs een tijdvak van meer dan zeshonderd jaar, want de oudste vermelding van een molen in Herveld dateert van het jaar 1400. Het resultaat is een ruim 200 pagina’s tellend, prachtig geïllustreerd boek onder de titel: De Vink, Pronkstuk van Herveld. De toegang gratis.

Uitgelicht

Digitale krant