Zandsculpturen Garderen (2015)
Zandsculpturen Garderen (2015) Foto: Dini Huijbers

Excursie HKMB en HKOSV

Algemeen

OVERBETUWE - Ook dit jaar gaan de Historische Kring Midden-Betuwe en de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken er samen op uit. We gaan die dag naar twee interessante bestemmingen. 

In de ochtend gaan we naar Vaassen voor een bezoek aan Kasteel Cannenburch. Na koffie en gebak krijgen we een rondleiding door het kasteel.
Kasteel Cannenburch is een statig 18de-eeuws ingericht edelmanshuis, gebouwd op de ruïne van een middeleeuws burcht door de Gelderse veldmaarschalk Maarten van Rossem.
In het kasteel is een belangrijke collectie meubels, porselein en schilderijen te bewonderen. Het kasteel is gesitueerd aan de rand van een schitterend park waar de hoogteverschillen tussen de waterpartijen Cannenburgh’s molen nog altijd laten draaien.

Na het bezoek aan Kasteel Cannenburch rijden we naar Garderen. Daar gebruiken we eerst de lunch. Na de lunch bezoeken we de beeldentuin op eigen gelegenheid. In de Beeldentuin bevinden zich behalve de Beeldentuin ook een Rozentuin en de ber. Op de terugweg zal John Mulder, voorzitter van de Historische Kring OSV informatie geven over het landschap. 

Tegen half zes verwachten we terug te zijn. Er zijn maximaal 50 à 60 plaatsen in de bus. Als de bus vol is, komt u op een wachtlijst. Uiterlijk opgeven vóór 10 mei.

Voor meer informatie en opgave kunt u bellen of mailen naar Dini Huijbers, tel. 06-36 56 53 85, email: info@historischekringoosterhout.nl.

Uitgelicht

Digitale krant