Muziek en Kunst uit Barokke Venetië in Elden

Algemeen

ELDEN - De Haagse musicus Ernst Stolz gaf in 2007 voor het eerst een concert in het mooie en vooral mooi gelegen witte kerkje, de Bonifatiuskerk in Elden

Ernst Stolz is een veelzijdige musicus die verschillende hoofdvakken gestudeerd heeft aan verschillende conservatoria  van Nederland. Hij studeerde oude muziek, maar ook koordirectie en is afgestudeerd pianodocent. Hij speelde jaarlijks alleen of met een gast interessante programma’s in de Bonifatiuskerk in Elden. De laatste jaren echter niet, in deze periode is hij helemaal op de (barok) viool overgestapt. In dit concert staat Venetië centraal, een stad met vele beroemde en interessante componisten denk onder andere aan Vivaldi. 

Zijn gast is de barokcellist Jan Dirk Gerritsen uit Oegstgeest, Hij is docent aan de Haagsche Hogeschool en speelt daarnaast cello en barokcello. Vooral kamermuziek met zijn pianotrio Allegretto.
Aone Postma is kunstenaar en docent beeldende vorming. Hij neemt al jarenlang zangles en zingt verder graag in koren en vocale projecten, ook als solist. Zo vormt hij met Ernst Stolz het duo Peeckelharing, waarmee zij vooral oud-Hollandse liederen op ludieke wijze vertolken. Dit concert heeft korte intermezzi met verhalen over de Venetiaanse kunst.

Zondag 12 mei. Aanvang: 15:00 uur. Bonifatiuskerk Huissensedijk 10, Elden. Toegang: 12,50 euro, inclusief consumptie na afloop. Info: 0628679370.

Uitgelicht

Digitale krant