De Vluchtheuvelkerk op Paasochtend.
De Vluchtheuvelkerk op Paasochtend. Foto: Bart Kruijt

Lezing in de Vluchtheuvelkerk over ‘De ins en outs van TBS’

Algemeen

ZETTEN - In de Vluchtheuvelkerk in Zetten worden geregeld op zondag bijzondere diensten of lezingen georganiseerd. In de meer dan 15 jaar dat de Vluchtheuvelgemeente lezingen organiseert zijn vele mensen uit kunst en cultuur, politici en theologen langs gekomen. 

In maart liet een theatergroep zien hoe zij vanuit een ‘clownsvisie’ levensvragen te lijf gaan. Ook spraken dorpsgenoten zoals Piet van Reenen, Paul van der Weerd en Annet Fleer over hun passie. Aankomende zondag 12 mei komt Zettense Lida van de Voorde haar kennis van binnenuit en van buitenaf over TBS delen.

Lida van de Voorde studeerde orthopedagogie in de richtingen jeugd en systeemtherapie. Als gedragswetenschapper deed zij voor justitie persoonlijkheidsonderzoeken voor het Pieter Baancentrum en voor een observatiekliniek voor jongens. Als directeur van behandelinrichting de Heldringstichtingen en daarna tbs-kliniek De Rooijse Wissel kon ze veel van haar kennis over systemen kwijt. Ze ontwikkelde voor beide een passende behandelfilosofie. Lida ervoer dat er veel misvattingen over TBS (terbeschikkingstelling) bestaan. Daarom wil zij iets vertellen over de patiënten die worden behandeld in een tbs-kliniek en hun behandeling. Lida verwacht dat na afloop van de lezing de toehoorder beter zal begrijpen waarom de meeste verdachten geen TBS opgelegd willen krijgen.

De lezing start op zondag 12 mei om 10.00 uur in de mooie Vluchtheuvelkerk in Zetten. De toegang is zoals altijd gratis en open voor iedereen, al wordt er wel gecollecteerd voor een vrijwillige bijdrage. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er koffie. 

Uitgelicht

Digitale krant