Genieten op de boot.
Genieten op de boot. Foto: André Span

Zonnebloem Heteren in de boot genomen

Algemeen

HETEREN - Nee, het was geen grap afgelopen dinsdag. Gasten van de Zonnebloem uit Heteren gingen aan boord van een rondvaartboot voor een mooie tocht over de Linge. 

Veel gasten hadden zich aangemeld en dankzij een fantastische gift van een anonieme gever konden we met de bus gaan. Wat extra fijn was dat nu ook gasten die afhankelijk zijn van een rolstoel meekonden. Na drie kwartier bereikten we Leerdam en daar lag de ‘Kroon van Leerdam’ al op ons te wachten. 

“De plaatsen waar het  appelgebak staat zijn voor de Zonnebloem”, was de boodschap, wat jaloerse blikken gaf van andere gasten. We boften heel erg met het weer. Eindelijk scheen de zon in plaats van alle regen van de laatste tijd. Zelfs op het dek was het aangenaam vertoeven. Met zulk weer ziet de omgeving er toch veel mooier uit. Met recht kan je zeggen dat de Linge een van de mooiste riviertjes van Nederland is. Prachtige landhuizen met tuinen waar je alleen maar van kan dromen, pittoreske dijk dorpjes, mooie natuurgebieden met heel veel vogels, een jachthaventje, het kwam allemaal voorbij op deze rondvaart. 

Ondertussen ontbrak het de gasten aan niets. Koffie met appelgebak, met hier en daar ook nog een klodder slagroom, nog een koffie en tot slot ook nog een lekker drankje. De bemanning van het schip sloofde zich uit om onze gasten te verwennen en dat is ze gelukt.
Heerlijk om te zien hoe iedereen genoot. Veilig bracht de chauffeur het gezelschap weer naar huis, een heel geslaagde middag. “Nog steeds zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit mooie werk kunnen overnemen, zodat ook volgend jaar dit soort uitjes kunnen worden georganiseerd.”

Uitgelicht

Digitale krant