Koningsdag Zetten-Hemmen

Algemeen

ZETTEN/HEMMEN - Koningsdag is in aantocht en traditioneel trappen we deze af met een aubade, toch merken we dat deze traditie niet hip en de opkomst steeds minder is...

Natuurlijk heeft de schoolvakantie hierop invloed, maar toch jammer als deze traditie verloren gaat. “Daarom willen we dit bij de bewoners van Zetten onder de aandacht brengen, je zult er vroeg voor op moeten, maar om 09:30 uur is op ‘het Julianaplein’ de aubade, samen hijsen we onze nationale driekleur en zingen we ons volkslied. Laten we deze traditie in ere houden en wees erbij!”

De kinderen zullen voorafgaand aan de aubade, met versierde fietsen de bewoners van de Loohof wakker schudden en schuiven dan aan voor de aubade.

“In samenwerking met sportvereniging Excelsior organiseren we de andere activiteiten op Koningsdag, voor het 5x5 toernooi kunnen de bovenbouw kinderen zich opgeven via onze mail of website, wellicht heeft u dit nog niet gedaan, voor de groepsindeling is het prettig als we weten met hoeveel kinderen we rekening moeten houden. Geef uw kind op voor dit sportieve evenement!”

Meteen na het toernooi starten alle andere activiteiten op het terrein van Excelsior. Hopelijk werkt het weer ook mee, want alles ziet er beter uit als de zon schijnt!”, aldus het bestuur Oranjevereniging Zetten-Hemmen. (info@oranjeverenigingzetten-hemmen.nl; www.oranjeverenigingzetten-hemmen.nl.)

Uitgelicht

Digitale krant