Arno de Laak overleeft de slag tegen het Chinese materiaal van Jan Bos.
Arno de Laak overleeft de slag tegen het Chinese materiaal van Jan Bos. Foto: Paul Kogels

Louter nipte zeges in Dodewaard

Algemeen

DODEWAARD – Alle wedstrijden in ronde 8 eindigden voor Sethone in de kleinst mogelijke zege: 6-4. Alleen het eerste team verloor, alle andere teams wonnen. 

Sethone 1 kreeg de nummer laatst op bezoek, SKF 7. Kees van Oers wist in een uiterste inspanning Jan Bos te kloppen. Na winst voor Robert van de Weetering was de hoop op minstens 5-5; want hij wint de laatste tijd alle singles, Arno de Laak bleef vorige week ongeslagen en Kees van Oers speelt met de week beter. Helaas werd het 4-6. Arno de Laak redde buitengewoon knap het vierde punt. Jan Bos, spelend met veel backspin en met lange Chinese noppen op de forehand, werd na 2-0 met 2-3 - 11-9 in de vijfde - geklopt.

Om niet te degraderen zijn nog 8 punten nodig. Lastig, maar niet onmogelijk.

Het tweede nam revanche op Revanche en achterhaalde de ploeg uit Schaik weer. Sethone 2 staat nu tweede. Frits Gillissen was opnieuw de gevierde man, met driemaal winst. Naar eigen zeggen vanwege het nuttigen van een superbanaan.

Sethone 3 staat nu nog maar 1 punt achter op koploper GTTC. Kees de Wit en Ronald Stevens zorgden voor 6 punten. Frans Peters bleef met lege handen. Kees de Wit sprokkelde nog 4 ELO-punten bijeen en is nu qua ranking 3e in de poule, ruim achter Ronald Stevens, nog steeds 100%. In ronde 9 gaan de mannen in een rechtstreeks duel in Groesbeek uitmaken wie de titel pakt in de 6e klasse. 

De jeugd kreeg ook Revanche op bezoek. De strijd ging erg gelijk op. Maar twee partijen eindigden in 3-0. Timo den Hartog, Robert van Horssen bleven ongeslagen, Hugo Boon won eenmaal. De twee dubbels werden gelijk verdeeld. Twee van de drie ‘driesetters’ waren voor Sethone.

Uitgelicht

Digitale krant