Ignas Heitkonig.
Ignas Heitkonig. Foto: I.Heitkonig

Lezing over Biodiversiteit en Klimaat

Algemeen

BEMMEL - De klimaatcrisis heeft een gezicht. Media berichten met regelmaat over overstromingen, branden en temperatuurextremen. Maar berichten over habitatverlies en het uitsterven van soorten kom je zelden of nooit tegen. Dat komt waarschijnlijk doordat de biodiversiteitscrisis een sluipmoordenaar is waar we tot nu toe weinig van merken. Toch zijn beide crises met elkaar verstrengeld. En is het verstandig is om beide tegelijk in de schijnwerpers te zetten.  

Ignas Heitkönig zet de belangrijkste processen van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies op een rijtje. Als universitair docent is hij ruim 30 jaar verbonden aan Wageningen Universiteit en de laatste jaren zet hij zich steeds meer in om bewustwording op dit gebied te vergroten, zowel binnen als buiten de universiteit.
Hoe beïnvloeden bevolkingsomvang, economie en landbouw zowel het klimaat als de biodiversiteit? Welke rol spelen wij daarin met onze levenswijze? Is het nog mogelijk om het tij te keren en zo ja hoe dan? Deze vragen komen in de loop van de avond op interactieve wijze aan bod.

Iedereen is welkom om deze lezing bij te wonen op dinsdagavond 16 april in De Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Kosten 7,50 euro per persoon inclusief koffie of thee. Georganiseerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk. 

Uitgelicht

Digitale krant