Kasteel De Parck.
Kasteel De Parck. Foto: Marithaime

‘Machtige vrouwen van toen’ bij Marithaime

Algemeen

ELST - Dorien Rikken, lid van de Historische Vereniging Marithaime, vertelt tijdens deze lezing over vrouwen die in Elst woonden. Aan de hand van afbeeldingen wordt een wandeling gemaakt door Elst langs bestaande en verdwenen woningen, villa’s, landhuizen en kastelen. 

Zij hebben op hun eigen wijze een rol gespeeld in de geschiedenis van Elst. Zo is er het verhaal over de eerste Nederlandse vrouwelijke filosofe die in Elst is geboren en getogen. Over Geertruid, een adellijke douairière, die in de Grote Kerk in Elst is begraven. Ze bestuurde ruim dertig jaar het kasteel De Parck omdat haar man stierf en haar zonen sneuvelden als militair. 

Over wonen op stand in tochtige kastelen en ruzie in de familie omdat de gekozen man een slechte partij zou zijn. De beelden en verhalen geven een boeiende indruk van het leven van uiteenlopende vrouwen in en nabij Elst in de afgelopen eeuwen.
De lezing wordt gehouden op dinsdag 9 april om 20.00 uur in Het Wapen van Elst. De entree voor niet-leden bedraagt 5.00 euro inclusief een kop koffie of thee.

Uitgelicht

Digitale krant