Basisschoolleerlingen overhandigen de Belevingskaart van Elst aan de wethouder

Algemeen

ELST - Woensdag 23 november is de Belevingskaart van Elst in bijzijn van 85 leerlingen van basisschool De Esdoorn officieel gepresenteerd aan wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder. Vier leerlingen waren uitgekozen om de kaart op groot formaat te overhandigen aan de wethouder. De kaart werd onder een hoop ohh’s en ahh’s bewonderd en erg mooi gevonden; één opmerking: “Jammer dat McDonalds er niet op staat”.

Na het officiële moment was er een vossenjacht door het centrum van Elst. Alle bekende plekken en personages waren te vinden in het centrum van het dorp, zoals een statige romein bij de grote kerk, een vos in vol ornaat als prins carnaval bij restaurant ’t Wapen, ook de pastoor was van de partij en was verkleed als Werenfridus. Verder waren er nog een kasteelvrouwe, een 4daagse wandelaar, een imker en een mooi verklede dame in haar eigen winkel ’t Soetrijck. Kinderen hoorden verhalen van vroeger en heden en konden vragen stellen en uiteindelijk kwam de oplossing eruit: de romeinse naam van Elst. Na afloop kregen de kinderen natuurlijk allemaal een Belevingskaart van Elst mee naar huis.

’s Avonds werd de Belevingskaart van Elst nog een keer officieel overhandigd en wel tijdens de cultuurbijeenkomst in theater De Kik. De Belevingskaart van Elst is door inlevering van de cadeaubon in deze krant gratis op te halen in het gemeentehuis van Elst. Voor info: Hester van Aalst, regisseur Belevingskaart van Elst, 06 12465542.

Uitgelicht

Digitale krant