Afbeelding

De Belevingskaart van Elst: ‘Ut gaot deur’

Algemeen

ELST - Een belevingskaart van Elst maken, dat is het idee en doel van Hester van Aalst, sinds 2012 woonachtig in Elst en zoals ze zelf zegt: ‘The place to be’. Zeker als je in je leven al vijftien keer verhuisd bent. “Het voelde als thuiskomen 9 jaar geleden”, aldus Hester.

Wat houdt een belevingskaart nu eigenlijk in? Bij toeval kwam de belevingskaart van de wijk het Spijkerkwartier Arnhem en Tolhuis Nijmegen onder haar ogen en Hester raakte direct enthousiast en geïnspireerd om hiermee voor haar eigen dorp Elst, aan de slag te gaan. Helaas liep het project door corona vertraging op.

De belevingskaart is een verhalenkaart van een dorp of stad. Een papieren wegwijzer van wat er te beleven is, verteld door en voor bewoners. Een weerspiegeling van de identiteit van het dorp; wat valt er te beleven in het dorp, wat zijn de unieke plekken om naar toe te gaan: de verborgen, historische, beroemde plekken et cetera. De kaart wordt opgetekend door Marieke van Doorn, ruimtelijk ontwerper/bedenker van de belevingskaarten, Doornroos Imagineers (www.DoornRoos.com). De rode draad is ontmoeting en verbinding tussen inwoners. Het is daarom logisch dat de Belevingskaart van Elst, onder de paraplu valt van stichting Ontmoeten en Verbinden Elst.

Hester is nog op zoek naar mensen die met haar mee willen denken over de opzet en uitvoering van de kaart. Jong en ouder, getogen of niet in Elst, mensen die, net als zij, ook een warm hart hebben voor Elst en na het lezen van dit artikel, enthousiast zijn voor het idee om bij te dragen in het maken van een Belevingskaart van Elst. Je kan Hester bereiken via: hestervanaalst@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief