Logo gemeentenieuwsonline.nl
Toevallige ontmoetingen
Toevallige ontmoetingen (Foto: Bron: GLK)

Toevallige ontmoetingen met kasteelbewoners

DOORWERTH - Bent u ook zo benieuwd naar de vroegere bewoners van Kasteel Doorwerth? Dan bent u zondag 27 december van 11.00 - 17.00 uur uitgenodigd voor ‘toevallige ontmoetingen’. In het kasteel kunt u bijvoorbeeld Charlotte Sophie Bentinck of één van haar kamermeisjes ontmoeten. Misschien treft u Baron Van Brakell, de eerste heer van Doorenweerd of de keukenmeiden.

Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn geen extra kosten verbonden aan dit evenement. Wel dient u een kaartje en/of tijdslot te reserveren via glk.nl/doorwerth.

Kasteel Doorwerth is een stoer middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht in oude stijl: je kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland en is Museum Veluwezoom gevestigd in het kasteel.

Entree museum: volwassenen: 11,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar: 5,00 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders: gratis op vertoon van jaarkaart.

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth. Het kasteel is niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Meer berichten