Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zelf aan de slag. (foto: Pixmania)
Zelf aan de slag. (foto: Pixmania)

Start computercursussen voor senioren

OVERBETUWE - Forte Fit organiseert dit najaar voor 50-plussers slechts twee computercursussen. Bij deze cursussen zijn de corona-regels goed na te leven.

Een basiscursus Excel (10 lessen): Excel is een rekenprogramma. Je kunt er van alles mee, zoals het bijhouden van administratie en meterstanden, maar ook creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema's. Daarbij kun je tekst en getallen combineren in de vorm van tabellen. Je kunt zelf bepalen welke berekeningen met de getallen moeten worden uitgevoerd. Ook kun je Excel mooie grafieken en diagrammen laten maken. Omdat je gegevens heel overzichtelijk kunt onderbrengen, leent het zich ook voor een overzicht van contactpersonen met adresgegevens.

Een cursus fotobewerking met het programma GIMP.(10 lessen): GIMP is een gratis te gebruiken foto/beeldbewerkingsprogramma. De software is het beste te vergelijken met de programma's Adobe Photoshop en Corel PaintShop Pro. Je kunt foto's bewerken, zelf afbeeldingen maken, of schilderen en tekenen. Veel van de functies in Photoshop vind je terug in Gimp, inclusief het gebruik van lagen, laagmaskers, paden en selectietools. Dit programma is erg handig voor een enthousiast 'digitaal' fotograaf.

Beide cursussen starten -bij voldoende deelnemers- in oktober. In overleg met de deelnemers wordt het dagdeel bepaald. "Voor meer informatie en/of aanmelding: bel of mail met Koos de Bondt (06 44606844 of computer.fortefit@fortewelzijn.nl). De overige basiscursussen hopen we begin 2021 weer te kunnen aanbieden, mits de omstandigheden rond het corona-virus het toelaten."

Meer berichten