Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het jaar 250 na Beethoven. (foto: Merlijn Doomernik)
Het jaar 250 na Beethoven. (foto: Merlijn Doomernik) (Foto: Merlijn Doomernik)

Floris Kortie en Vera Kooper Het jaar 250 na Beethoven

ELST - Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.

Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici. In Het jaar 250 na Beethoven laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Deze voorstelling is op zondagochtend 16 februari om 11.00 uur in Theater De KiK in Elst. (www.beethoven250.nl, www.floriskortie.nl, www.verakooper.com)

Meer berichten