Logo gemeentenieuwsonline.nl

Mantelzorger, je kunt het zomaar zijn!

ELST - In de eerste week van oktober is het de jaarlijkse Valpreventieweek (30 september - 6 oktober ) en daarom werd door Buurtzorg Elst, Christel Witjes diëtiste van diëtistenpraktijk De Linge uitgenodigd.

Christel gaf een interactieve presentatie over gezonde voeding in relatie tot vallen. De deelnemers kregen tips over gezonde voeding en wanneer het belangrijk is om een diëtiste in te schakelen. Daarnaast was er informatie over kant en klaar maaltijden, gezamenlijk eten in Elst, en het proeven van drinkvoeding et cetera.

Het tweede gedeelte van de middag werd georganiseerd door drie enthousiaste stagiaires Sophie, Kjess en Jolijn, die stage lopen bij Buurtzorg. In het kader van hun opleiding tot verpleegkundige hebben zij het spel Dobbelfit geleid, een kennis- en actiespel dat je fit en vitaal houdt. Alle deelnemers waren actief betrokken en de winnaars kregen zelfs een medaille uitgereikt.

Volgende week wordt de middag verzorgd door Viek ergotherapie in samenwerking met Joerns, leverancier van medische hulpmiddelen. Deze middag gaan we aandacht besteden aan het gebruik van en oefenen met hulpmiddelen. Iedereen is welkom vanaf 13:15 uur in De WIeken.

Meer berichten