Afbeelding

Drie eeuwen tabakscultuur in de Betuwe

Algemeen

DRIEL - Eeuwenlang was tabak een belangrijk middel van bestaan voor veel inwoners van de Betuwe en dus ook van het dorp Driel. Al vanaf ongeveer 1650 tot zelfs na de Tweede Wereldoorlog werd er door de Betuwse boeren tabak verbouwd.

Om meer inzicht te krijgen in het verleden van de tabaksteelt in het dorp Driel organiseert de Historische Kring Driel op donderdagavond 20 april een lezing over drie eeuwen tabakscultuur in de Betuwe. De voordracht wordt gegeven door de heer Ton Janssen van de Historische Kring Midden Betuwe.

De heer Janssen zal in zijn lezing onder meer aandacht besteden aan de manier van het telen van tabak, aan de economische gevolgen van de tabakscultuur voor de Betuwe, maar ook aan de invloed van de kerk en de politiek op de tabaksteelt. Waar mogelijk gaat hij in op de tabaksteelt in Driel alwaar nog een aantal oude tabaksboerderijen staan die ons doen herinneren aan deze bloeiende periode van de tabakscultuur in de Betuwe.

De voordracht begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Oldenburg aan het Hofplein 1 in Driel. Voor leden van de Historische Kring Driel is de toegang gratis, niet-leden betalen ter bestrijding van de kosten 2,50 euro.

Uitgelicht

Digitale krant