Driek Timmer-Jansen.
Driek Timmer-Jansen. Foto: eigen foto

“Tante’ breit nog steeds iedere dag!

Algemeen

ANDELST - Haar naam is Driek Timmer en ze woont in Andelst. Al jaren breit ze sokken, mutsen, sjaals ,enz, en dit alles voor een goed doel!

Volgende maand hoopt ze 89 te worden, maar ze denkt er niet aan om hiermee te stoppen. Ze is de vaste kracht voor de ‘Actie voor Kids’, een organisatie (ook wel bekend als schoenendoosactie) om kinderen blij te maken met een mutsje of sjaal in de doos die ze krijgen.

Medewerkers van die actiegroep komen die bij haar thuis ophalen, voorzien haar ook vaak van (donatie) wol. Zonder wol geen eindproduct...
“Je moet wel wat te doen hebben, stukje ontspanning”, zegt ze vaak. Iedereen die haar kent (en wol over heeft) brengt wol mee, waar ze natuurlijk altijd heel blij mee is! Mooie kleuren, patroontjes en prima steken maken het een feest om muts, sjaal of sokken te krijgen van Driek.

Ook de neven en nichten van Driek hebben in de avond geen koude voeten, ieder jaar weer krijgen zij een paar  sokken door haar gebreid. Het werd tijd om Driek Timmer eens in het zonnetje zetten en te bedanken voor al het moois wat ze al zeker tien jaar (of langer) heeft gebreid voor alle kinderen, vrienden en familie.

“We gaan gewoon door”, zegt ze dan en we hopen met z’n allen nog vele jaren.

Uitgelicht

Digitale krant