Teamoverleg.
Teamoverleg. Foto: Stichting Special Sports Overbetuwe

Dopamine op De Pas

Algemeen

ELST - 20 procent van de kinderen speelt nooit buiten. ‘Zitten’ is het nieuwe roken. Twee recente signalen van onderzoekers over de bewegingsarmoede van jong en oud in Nederland, waarbij vaststaat dat dit extra geldt voor mensen met een beperking.

De populariteit van het beeldscherm is een van de oorzaken. Een van de verklaringen waarom kinderen steeds meer gaan gamen is de steeds terugkerende beloning die je krijgt tijdens het spel. Daardoor komt dopamine vrij in de hersenen waardoor je een positief gevoel ervaart.

Kunnen we daar gebruik van maken? De Stichting Special Sport Overbetuwe denkt van wel en gaat proberen dat te doen. Op 22 september is de 5e Overbetuwse editie van het Special Sport Event op sportpark De Pas in Elst.

Jong en oud met een beperking kan daar dopamine komen ‘halen’. Niet uit een potje of spuit, maar door mee te doen met het evenement ‘Wij gamen buiten’. De enthousiaste werkgroep van lokale sportclubs gaat de deelnemers laten ontdekken dat bij sporten en bewegen ook dopamine vrij kan komen.

Er is op die dag tussen 11.00 en 14.00 uur een aantrekkelijk programma voor alle leeftijden en ongeacht de beperking. Over dat programma komt de komende maanden meer informatie, maar er zal zeker ook een link gelegd worden met het gamen, want buiten gamen is cool!

Meer weten? Website www.specialsportsevent.nl, e-mail info@specialsportsevent.nl, 026-3533850,
Facebook: ttps://www.facebook.com/search/top?q=special%20sports%20event&locale=nl_NL

Uitgelicht

Digitale krant