Logo gemeentenieuwsonline.nl
Studio De Grift, uitzending vanaf het windpark Nijmegen-Betuwe. (foto: Christine Wevers)
Studio De Grift, uitzending vanaf het windpark Nijmegen-Betuwe. (foto: Christine Wevers)

Energie... watt?

REGIO - In Nijmegen-Noord, langs de snelweg A15, zijn plannen voor een Energiehub: een slimme manier om duurzame energie op te wekken en te leveren. "In de tweede aflevering van Studio de Grift op maandag 15 juni kijken we wat deze hub betekent voor onze energievoorziening in de toekomst. Tijdens de uitzending kun je online meepraten."

Een link naar de uitzending staat op de site van Burgers Geven Energie. Start uitzending: 20.00 uur.

Programma:
- Energiehub de Grift in breder perspectief. Ons elektriciteitsnet is niet ingericht op de onbalans die duurzame energie uit wind en zon veroorzaakt. We hebben slimme oplossingen nodig. De energiehub op de Grift is een antwoord en zorgt dat er straks nog steeds stroom uit je stopcontact komt. Pim de Ridder (Wiek-II) legt uit hoe het zit.

- Leentje buur. De bedrijven op Park15 in Oosterhout hebben een uitdaging. Het elektriciteitsnet in Nijmegen-Noord zit vol; een netaansluiting op deze plek zit er voorlopig niet in. Het plan is om zelf energie op te wekken, met zon en wind, en op te slaan in een batterij. Bart Franssen (Park15) legt uit wat er aan de hand is.

- Smart grid Nijmegen. In de stad Nijmegen zijn meer innovatieve ideeën als het gaat om energie. Afvalverwerkingsbedrijf ARN wil met een 'smart grid' Nijmegen Zuid voorzien van lokaal opgewekte energie en warmte. Directeur Gerard van Gorkum (ARN) deelt de ideeën.

- De rol van burgers in de energievoorziening van de toekomst, met Alie Hoksberg (Energiecoöperatie WPN). Welke rol kunnen burgers - via de energiecoöperatie - spelen in de energievoorziening van de regio? (burgersgevenenergie.nl).

Meer berichten