Afbeelding

Dierengeluiden: Hooi of stro

Algemeen

HETEREN - Vorige week hebben de vrijwilligers van de kinderboerderij Overbetuwe stro gehaald bij een boer in Randwijk. Met zijn allen hebben ze de baaltjes, het zijn kleine baaltjes want de grote zijn voor niet-professionele boeren niet te hanteren, opgeladen en naar de Uilenburgsestraat gebracht.

Voor een paar van ons was dit echt een belevenis. Het voelt echt heel stoer als je voor het eerst een trekker bestuurt, eerst op het land maar dan ook nog op de dijk. Met zijn allen dat 'boerengevoel' krijgen als je de baaltjes van de trekker op de zolder van de stal moet zien te krijgen. Dat is echt zwaar werk. Gelukkig was er wat te drinken en had José voor lekkere koeken gezorgd, zodat er wat energie in de lichamen kwam om dit zware werk te doen.

Zo nu ligt er weer voor een jaartje stro op de hooizolder, zodat de dieren op onze kinderboerderij regelmatig schoon stro kunnen krijgen in hun stal. "Wil je zien hoe de dieren bij ons in de stal of op het land staan kom dan een keertje kijken bij de kinderboerderij in de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Wil je liever eerst iets over ons lezen kijk dan op onze website www.gezinsboerderij.nl of like ons op facebook www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Lijkt het je leuk om ons gezellige vrijwilligers team te versterken bel dan even met 026 4720707 voor een afspraak."

Uitgelicht

Digitale krant