Energiewerkgroep Herveld-Andelst-Zetten vervult spilfunctie

Algemeen

HERVELD - Woensdagavond 17 april in De Hoendrik, bruist het in zaal 1 van activiteit. De Energiewerkgroep HAZ heeft belangstellenden uitgenodigd om deel te nemen aan een interactieve bijeenkomst over duurzame energie. Een moment van bijpraten maar ook bewoners te vragen wat zij nu echt belangrijk vinden als het gaat om lokale energie in allerlei toepassingen waaronder warmte. 

Ook de Gemeente Overbetuwe is aanwezig met onder andere wethouder Rick van den Dam. Energietransitie staat volop in de schijnwerpers en de Gemeente wil vooral benadrukken dat de warmtetransitie alleen maar samen kan met de bewoners. Zij hopen op een bijeenkomst waarbij veel ideeën spontaan worden gedeeld. 

Na twee uur intensief sparren zijn er veel post-It’s geplakt op de drie belangrijkste onderdelen: warmte, elektriciteit en mobiliteit waarmee de energiewerkgroep een vragenronde onder alle bewoners gaat uitvoeren met behulp van buurtpeil.nl. Een online toepassing om alle bewoners de kans te geven over energie een mening te geven. 

Als alle reacties binnen zijn worden de resultaten gedeeld en de acties vastgesteld. Elke bewoner heeft de mogelijkheid om in deze acties te participeren.
Tijdens de bijeenkomst werd ook de wens uitgesproken om vooral te kijken naar een kruisbestuiving met Energiecoöperatie Midden-Betuwe (ECMB).

In de komende uitgaves van de dorpskranten in Zetten en Herveld-Andelst, zal het onderzoek via buurtpeil nader worden geduid voor wat betreft Wat en Hoe en vooral wanneer de eerste resultaten en de daaropvolgende bijeenkomsten gepland staan. Het wordt in elk geval een vast onderdeel van de dorpsagenda’ s.

Uitgelicht

Digitale krant