Afbeelding

Mooi NK-weekend Silke Verwoert

Algemeen

DODEWAARD - Na drie plaatsingswedstrijden, de districtsfinale en de halve finale turnde Silke Verwoert van DGV Dodewaard in het weekend van 13 en 14 mei op het NK in de derde divisie. Nooit eerder kwam een DGV turnster uit op een NK. Erg knap om bij de laatste 36 Jeugd 1 turnsters van Nederland te horen tijdens haar eerste seizoen in deze divisie!

Op zaterdag ging zij samen met trainer Johan en supporters naar Almelo om de meerkamp te turnen. Silke begon haar wedstrijd op vloer. Zij turnde in haar oefening een extra element ten opzichte van de vorige wedstrijden en behaalde hiermee hogere punten voor de moeilijkheidsgraad. Na twee goede sprongen mocht Silke haar brugoefening laten zien. Tijdens de laatste training voor de wedstrijd had zij een grote blaar opgelopen wat haar iets belemmerde. Toch wist zij een goede oefening te laten zien. Tenslotte nog het toestel balk. Het doel was om hier ook een extra pluselementen te turnen, maar tijdens het inturnen viel Silke er een paar keer vanaf. Er werd alsnog besloten voor zekerheid te gaan, wat resulteerde in een stabiele oefening zonder vallen. Na vier toestellen eindigde Silke, boven verwachting en met een puntentotaal van 50.000, op een prachtige vijftiende plaats.

Zondag ging Silke weer naar Almelo, dit keer mocht zij de brugfinale turnen. Zij had zich hiervoor geplaatst door op de halve finale een derde plaats op dit toestel te behalen. Silke turnde een nette oefening, maar de concurrentie bij de Jeugd 1 brugturnsters was erg sterk. Uiteindelijk haalde zij een achtste plaats waar er negen turnsters meededen. Al met al was het een mooi turnweekend en een hele ervaring om dit mee te mogen maken.

Uitgelicht

Digitale krant