Afbeelding

Voor het zwemdiploma naar de ZVO

Algemeen

OVERBETUWE - Aan de Zwemverenging Overbetuwe (ZVO) is door het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ een licentie toegekend. Hierdoor mogen door de ZVO zwemmers blijvend worden opgeleid voor het Nationale Zwemdiploma.

De ZVO leidt vanaf de oprichting van de club vele zwemmers en zwemmertjes op tot de zwemdiploma’s van de NPZ|NRZ, het Nationale Zwemdiploma. Om deze diploma’s te mogen blijven uitgeven, moet de ZVO vanaf 1 januari 2018 in het bezit zijn van de Licentie Zwem-ABC. De reden hiervoor is dat de NPZ|NRZ de kwaliteit van de lessen beter wil waarborgen. Door Yvonne Heus en Wilma Filippo van de ZVO is het noodzakelijke examen met goed resultaat gevolgd. Daarnaast moest nog aardig wat papierwerk verzet worden, maar het was de moeite meer dan waard. Het gevolg hiervan is dat de ZVO gelicentieerd is om lessen voor het A, B en C-diploma te geven en kunnen zwemmers voor deze diploma’s afzwemmen bij de ZVO.

Met gepaste trots kan worden vermeld dat de ZVO deze licentie onlangs behaald heeft! De uitreiking van de licentie heeft onlangs plaatsgevonden door Margit van Vorselen van het Nationale Platform Zwembaden|NRZ aan Yvonne Heus en Wilma Filippo. Daarbij waren veel zwemmers en ouders van de ZVO aanwezig.

Mensen die belangstelling hebben voor diplomazwemmen bij de ZVO, kunnen nadere informatie hierover inwinnen via de website: www.zvoverbetuwe.nl bij het onderdeel “zwemvaardig”. Na het behalen van het A- en B-diploma is het mogelijk bij de ZVO meerdere zwemdiploma’s te halen zoals het C-diploma en de diploma’s Zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

Uitgelicht

Digitale krant