Van links naar rechts: Hester van Aalst, Arjen Faber, Leo Starink, Victor Bulthuis, Marieke van Doorn, Jan Rouwhorst, Renate Buitenhuis, Hans Meuleman.
Van links naar rechts: Hester van Aalst, Arjen Faber, Leo Starink, Victor Bulthuis, Marieke van Doorn, Jan Rouwhorst, Renate Buitenhuis, Hans Meuleman. Foto: Ria Hoogeveen

Kinderen met belevingskaart op ontdekkingstocht door Elst

Algemeen

ELST - Op woensdag 3 april komt het centrum van Elst tot leven met de opwinding van een spannende vossenjacht, georganiseerd door stichting ontmoeten en verbinden Elst. Tachtig enthousiaste leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen Sunte Werfert en De Zonnepoort zullen deelnemen aan een leuke vossenjacht in het kader van de Belevingskaart van Elst. 

Marieke van Doorn, ontwerpster van de Belevingskaart van Elst en Hester van Aalst, regisseur van de Belevingskaart, zetten deze unieke speurtocht uit. “2 jaar geleden bij de presentatie van de Belevingskaart van Elst hebben we ook deze vossenjacht georganiseerd met basisschoolleerlingen en dat was een groot succes. Vandaar dat het ons leuk leek om opnieuw deze ontdekkingstocht door het centrum van Elst te organiseren”, aldus Hester van Aalst. 

Tijdens deze bijzondere ontdekkingstocht zullen de leerlingen worden uitgedaagd om, aan de hand van de Belevingskaart en de verhalen, verteld door verschillende ‘vossen’ een puzzel op te lossen, wat met de geschiedenis van Elst te maken heeft.  De verschillende thema’s die op de Belevingskaart te vinden zijn, worden op een boeiende manier verteld en uitgebeeld door middel van ‘vossen’.
Deze vossen zullen op verschillende locaties in het centrum van Elst te vinden zijn en zullen de leerlingen meenemen op een reis door de geschiedenis en cultuur van Elst. Denk hierbij aan een Romein die de fascinerende geschiedenis van het Romeinse rijk vertelt; wat deze activiteit is niet alleen leuk en spannend maakt, maar ook educatief en verbindend.
Meer info over deze activiteiten, kijk op: www.stichtingontmoetenenverbindenelst.nl.

Uitgelicht

Digitale krant