Wethouder opent Huis van IJzendoorn

Algemeen

IJZENDOORN - Op woensdag 4 maart wordt het Huis van IJzendoorn geopend door Vincent van Neerbos, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe. De opening vindt plaats om 16.00 uur in het dorpshuis Ons Tehuis in IJzendoorn.

Alle inwoners van IJzendoorn zijn uitgenodigd om van 16.00 tot 18.00 uur bij deze opening aanwezig te zijn. Na de officiële opening om 16.00 uur krijgen alle aanwezigen een pannenkoek en iets te drinken. Ook is er meer informatie te vinden over het doel van het Huis van IJzendoorn.

Het Huis van IJzendoorn is een sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners van IJzendoorn. Het is gevestigd in de aanbouw van het dorpshuis aan de J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn en is vanaf 12 maart 2015 wekelijks geopend op donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een kopje koffie kunnen drinken, praten over het laatste dorpsnieuws of een spelletje kunnen doen. Het is een huis van, voor en door Inwoners. Zij kunnen zelf initiatieven nemen en deze in het huis van Ijzendoorn ontwikkelen.

Achtergrond

Het Huis van IJzendoorn is een initiatief van de gemeente Neder-Betuwe en is georganiseerd door Mozaïk Welzijnsdiensten, dorpstafel IJzendoorn, de hervormde kerk en het dorpshuis Ons Tehuis.

Omdat de rol van de overheid in het sociale domein verandert, is het belangrijk dat de contacten tussen de inwoners versterkt worden. Er gebeurt in IJzendoorn al best wel veel vanuit het verenigingsleven en de kerkgemeenschappen, maar toch zijn er nog steeds veel mensen die alleen zijn en het gewenste contact en aandacht missen. Het Huis van IJzendoorn wil een sociaal trefpunt zijn dat neutraal is en voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie is verkrijgbaar bij G. van de Werken 0344 641237.

Uitgelicht

Digitale krant