Afbeelding

Ondernemers Contact Overbetuwe: inspiratie, kennis en netwerken

Algemeen

ZETTEN - Op dinsdag 14 oktober organiseerde de OCO, in samenwerking met de OKMG, de eerste editie van de Innovatie- en inspiratiebeurs. De beurs vond plaats bij het Hendrik Pierson College (HPC) in Zetten en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Overbetuwe.

De Innovatie- en inspiratiebeurs bood bedrijven niet alleen een podium en netwerklocatie, maar is daarnaast een bron van inspiratie en een plek waar kennis en inzichten worden gedeeld. Ruim tachtig leerlingen van het HPC maakten 's middags op de beurs al kennis met innovatieve, regionale bedrijven als Key23D, Denned Installatietechniek, Van Ginkel Groep BV, TM2Architekten, Voorheen de Toekomst, Stap Elektra, Arbo Opleidingscentrum en Rikken Print www.houtenfietskratje.nl.
Inspirator en bezetene van 3D-printing, Bas Luiting, hield bij aanvang van het programma een verrassende en innovatieve presentatie over de mogelijkheden van 3D-printen. De OCO en OKMG hebben, om onze vertegenwoordigers van de toekomst te stimuleren, een 3D-printer geschonken aan het HPC. Zodat de leerlingen met deze techniek kunnen kennismaken –en experimenteren.
.
ESA-astronaut André Kuipers was 's avonds te gast als spreker tijdens de Innovatie- en inspiratiebeurs. Hij nam de ruim tweehonderd bezoekers mee in zijn droom die, door een advertentie in de krant, werkelijkheid werd. 'Nu of nooit' luidde de titel, 'Nederland zoekt drie tot vijf kandidaat-astronauten'. Ooit geïnspireerd door de Thunderbirds, trok André zijn stoute schoenen aan én reageerde. Nu, jaren later, nam astronaut André Kuipers de leerlingen van HPC en de leden van de OCO en OKMG gedurende twee uur mee op zijn boeiende en innovatieve reis door de ruimte.
Het doel van de 'Innovatie- en inspiratiebeurs' was bedrijven, instellingen en professionals uit de regio met elkaar in contact te brengen en zo het regionale bedrijfsleven te stimuleren. De organisatoren kunnen met trots zeggen dat dit nieuwe concept met succes op de kaart is gezet.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant