Afbeelding

Herfst in Hemmen

Algemeen

HEMMEN - Kom naar Hemmen om de herfst te vieren! Geniet mee van wat het land ons weer heeft gebracht tijdens de herfstmarkt op de boerderij. Of wat dacht je van een lampionnetje maken van pompoen in 't Pakhuis en daarna een hotdog bij Brasserie Heerlijkheid?

Herfstmarkt Kom ook meegenieten van de herfst en van wat het land ons weer heeft gebracht het afgelopen seizoen. De meeste gewassen zijn van het land gehaald. Een aantal staan er nog, zoals de boerenkool en spruiten. Die houden wel van wat vorst en worden daar zelfs lekkerder van! Na het harde werken is het nu tijd voor gezelligheid, samenzijn, genieten van de oogst en lekker eten. Kom ook de herfst en haar oogst vieren op vrijdagmiddag 31 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Er zijn van allerlei kraampjes met warme glühwein, versgeperst appelsap, honing en walnoten, sappen, versgebakken brood, natuurproducten, et cetera. Ook de boerderijverkoop is open, met alle producten van het Hemmense land.
Schuif daarna aan bij de soepjesbar. Ga voor ouderwetse erwtensoep, probeer eens pastinaaksoep, of misschien ook nog een kopje pompoensoep? Op de biologische boerderij, in Hemmen net over de Linge. Hemmensestraat 17 (officieel in Randwijk).

Lampionnetjes maken van pompoen Omdat het Halloween is kun je van 16.00 tot 18.00 uur je eigen lampionnetje van pompoen uithollen in 't Pakhuis (Boelenhamsestraat 7). Materiaal en een pompoen liggen voor je klaar. Het is voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Daarna vindt bij Brasserie Heerlijkheid (Kerkplein 10) een lampiontochtje door Hemmen plaats, is er een echte prijsuitreiking voor de mooiste lampion en kunnen alle deelnemers smullen van een lekkere hotdog. Graag opgeven via info@brasserieheerlijkheid.nl. Kosten zijn, inclusief de lampion en de hotdog, vijf euro.

Uitgelicht

Digitale krant