Afbeelding

Tweemaal goud voor turnster Hilde van Noort

Algemeen

INGEN/ECK EN WIEL – Het seizoen kan voor turnster Hilde van Noort uit Ingen nu al bijna niet meer stuk. Met twee gouden plakken zorgde zij voor een daverende start bij de junioren in de vierde divisie. Een aansprekende categorie, die te boek staat als opstap naar het landelijk niveau.

Bij de eerste wedstrijd van rayon Turnado in de keuzestof dwong haar prestatie bewondering af. Er lagen vooral elementen van concentratie en inspanning in opgesloten. ''Zij liet zien dat intensief en efficiënt gebruik maken van trainingsuren - en thuis bijhouden van je kracht en lenigheid - wordt beloond. Plus een enorm portie doorzettingsvermogen'', zo oordeelde technisch coördinator Helma van der Ven.


Op brug zette zij meteen de toon met de hoogste score. Op balk kon zij dit succes vasthouden. Daarna was het showtime voor Hilde met een geweldige presentatie op vloer. Veel uitstraling, power en plezier leverden met 11.650 punten wederom de eerste score op. Het totaal van 43.925 punten was ruim voldoende voor goud.

Eerder behaalde Hilde van Noort ook goud in de grote regionale zeskamp die plaatsvond in Eck en Wiel. Zij noteerde daarin een totaal van 45.150 punten en overschreed daarmede als enige de grens van 45 punten.

Uitgelicht

Digitale krant