Afbeelding

Open dag imkerij Bloem

Algemeen

OOSTERHOUT - In het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen houdt imkerij Bloem zondag 12 juli open dag voor buurbewoners en andere belangstellenden. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur

Imkerij Bloem is gevestigd aan de Oude Groenestraat 3 in Nijmegen-Noord (Oosterhout) aan de ingang van landgoed 'Buitenplaats Oosterhout'. Het bedrijfje wordt gerund door Marion Teeuwen en Willem Verstijnen.

De imkers leggen zich met hun bijen toe op de oogst van honing en het verzorgen van bestuiving bij fruit- en groentetelers in de regio. Eveneens verzorgen ze educatieve activiteiten. Naast thuisverkoop leveren ze hun honing aan diverse landwinkels in de regio.

Tijdens de open dag willen ze buurtbewoners en andere belangstellenden graag informeren over het leven van de honingbij en hoe het imkeren in zijn werk gaat. Er zal ook informatie gegeven worden over wat ieder zelf kan bijdragen om de leefomstandigheden van de honingbij te verbeteren. Er is een glazen observatiekast waarin men een klein bijenvolkje kan bekijken. De imkers zullen uitleg geven over hoe een bijenvolk leeft en de taakverdeling in een bijenkast.

Op deze dag wordt de gelegenheid geboden een kijkje te nemen in een echte bijenkast waarbij te zien is hoe de honing geproduceerd wordt door deze ijverige insecten. Beschermingsmaterialen zijn aanwezig. Men kan zelf kaarsen maken van echte bijenwas. Uiteraard is er ook honing te koop.

Uitgelicht

Digitale krant