Afbeelding

Oogstdag in Opheusden

Algemeen

OPHEUSDEN - Op 2 augustus is er weer de oogstdag van de Betuwse Oldtimer Vrienden aan de Tolsestraat in Opheusden. Bij slecht weer op zaterdag 9 augustus.

Van 11.00 tot 16.00 is men welkom om te zien hoe het graan van het land wordt gehaald. Ook zijn de demonstratie 'van koren tot brood' en een tentoonstelling van oldtimers te bekijken. De entree is gratis, en een catering is aanwezig.

De natuur in met Koos

Fietsexcursie door Park Lingezegen Noord op 5 en 19 augustus

OVERBETUWE - Stuw Platform Overbetuwe houdt op 5 en 19 augustus een fietsexcursie voor vijftigplussers door Park Lingezegen Noord.

Natuurfotograaf en park- en landschapskenner Koos Dansen begeleidt de excursie. Hij vertelt u over de vogels en het landschap, zodat u de bijzondere natuur van Park Lingezegen Noord leert kennen. Onderweg bezoeken we zorgboerderij De Paardenmaat, waar u een inleiding krijgt over deze bijzondere instelling.

Praktische informatie
De fietsexcursie vindt twee keer plaats: op dinsdag 5 en dinsdag 19 augustus van 8.00 tot 12.00 uur. Natuurlijk kan men zich ook aanmelden voor beide dagen. Het verzamelpunt is voor de Grote Kerk in Elst. De fietstocht is tussen de 25 en 30 kilometer lang. Deelname bedraagt vier euro vijftig per persoon. Aanmelden kan bij Cees Maissan van Stuw Platform Overbetuwe, via ceesmaissan@hotmail.com of 0481 375386.

Uitgelicht

Digitale krant