Reparatie door de vrijwilligers
Reparatie door de vrijwilligers Foto: Peter van Kempen

Repair café in Elst

Algemeen

ELST - Voorjaar! Tijd voor de grote schoonmaak. Zo was het vroeger en nog steeds hebben veel mensen de kriebels als de zon weer gaat schijnen en het mooi weer wordt. Dan ga je ook de zolder op en kom je weer dat apparaat tegen wat je weg hebt gezet omdat het niet meer goed functioneerde maar nog te goed was om weg te gooien.

Kom er mee naar het repair café en laat het even nakijken of u krijgt een advies na onderzoek. Misschien krijgt het een 2e leven bij u of bij een ander. Bij het repair café gaat het om reparaties op kleding, audio apparatuur en elektrische- en huishoudelijke apparatuur, gereedschap, verlichting en assistentie bij app-problemen met de computer of gsm/tablet.

Repair cafés zijn er op honderden plaatsen in Nederland en veel andere landen. In 2009 is het initiatief gestart in Amsterdam. Intussen is het een wereldwijde beweging met meer dan 3000 repair café’s. Door het repair café worden spullen langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig zijn om nieuwe producten te maken worden beperkt, evenals de CO2-uitstoot.
Witgoed, tv’s en grote keukenapparatuur kunnen niet worden aangeboden en alles moet schoon en geledigd zijn.

“Op 25 april kunt u terecht tussen 13.00-16.30u. bij de kringloopwinkel 2switch aan de Aamsestraat  42 te Elst. Zo mogelijk kunt u de spulletjes weer ophalen tussen 16.00 en 16.30 uur of u bezoekt de winkel tijdens het wachten.

Af en toe is het erg druk bij het repair café. We vragen dan aan u om de volgende maand terug te komen. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl; 085-0406066.

Uitgelicht

Digitale krant