Gezond ontbijt samenstellen. (foto: Saskia Hofman)
Gezond ontbijt samenstellen. (foto: Saskia Hofman) Foto: Saskia Hofman

Project Gezonde Voeding en Jezelf Verzorgen op school Sint- Willibrordusschool in Herveld

Algemeen

HERVELD - Al een aantal weken zijn de basisschoolleerlingen van de Sint-Willibrordusschool in Herveld druk in de weer met het project ‘Zorgen voor jezelf en de ander’. De leerkrachten proberen tijdens dit project de praktijk ook de school in te brengen. 

Zo kwam mondhygiëniste Stefanie Herckenrath in de klas om te vertellen over wat is goed poetsen en wat suikers met je tanden doen. Een praktische les met veel leerzame elementen. Een vervolg hierop was dat kindergezondheidscoach Saskia Hofman van GO!, Gezond Onderweg, een gastles kwam geven over Gezonde voeding. 

Groep 3 en 4 gingen aan de slag met wat is een gezond ontbijt. Op de vraag ‘En wat heb jij vanochtend gegeten en gedronken?’ kwamen diverse antwoorden. Het liep uiteen van brood, crackers, pap, yoghurt en kwark tot thee, chocomel, water, melk en limonade. Met allerlei verpakkingen van voedingsmiddelen en vers fruit werd er met elkaar gekeken naar wat gezonde en minder gezonde keuzes zijn voor het ontbijt. De kinderen gingen samen met elkaar aan de slag om uiteindelijk zelf een gezond ontbijt samen te stellen. Als afsluiting van dit project hebben de kinderen van groep 3 en 4 hun eigen eetplan gemaakt voor één hele dag.

Uitgelicht

Digitale krant