Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zakennieuws

Lekker slapen? Dat kun je leren bij Oefentherapie Elst!

  Zakelijk

ELST – Heeft u moeite met inslapen of doorslapen? Slapeloosheid drukt een zware stempel op het dagelijks leven. Oefentherapie Elst helpt u aan een betere nachtrust en ongestoorde slaap.

Oefentherapie Elst is gespecialiseerd in de SlaapSlim-behandeling (www.slaapslim.nu). Dit wordt al enige tijd toegepast bij individuele behandelingen. Nu komt er ook een cursus waar iedereen boven 18 jaar zich voor kan aanmelden. In de cursus gaat het beslist niet alleen om ontspanningsoefeningen, maar vooral om te leren je leven zo in te richten, dat slapen beter gaat.

Slecht slapen heeft grote invloed op de kwaliteit van leven en kent verregaande gevolgen. "Op korte termijn zijn dat bijvoorbeeld vermoeidheid, neerslachtigheid, verhoogde spierspanning en hoofdpijn", geven de therapeuten aan. Op langere termijn is er bijvoorbeeld meer kans op een ongeval, ziek worden of overgewicht. Soms schrijft de huisarts slaapmedicatie voor, maar dat geeft niet altijd het gewenste effect en het is zeker geen oplossing voor de langere termijn. Het is vaak nodig de leefstijl aan te passen en gewoontes te doorbreken. Deze cursus kan daarbij helpen. Het gaat dan onder andere om aandacht voor bewegen, voldoende rust, ontspanning en goede voeding.

De cursus bestaat uit: een individuele intake en zes groepslessen. In Elst gaan we de cursus geven op woensdag van 19.00-20.15 uur op de Dorpsstraat 29. De intakes zijn begin oktober en de eerste groepsles start 25 oktober. De kosten zijn 130 euro. Voor informatie en aanmelding kunt u bellen 0481 373348 of mailen naar info@oefentherapie-elst.nl.

Meer berichten