Logo gemeentenieuwsonline.nl
Weer eens een andere methode van kaarsen maken. (foto: Rens de Bot)
Weer eens een andere methode van kaarsen maken. (foto: Rens de Bot) (Foto: rens de Bot)

Laatste activiteit Zonnebloem Heteren

HETEREN - Op dinsdag 26 november kwam een 20-tal gasten van de Zonnebloem Heteren voor het laatst dit jaar bij elkaar voor een gezellige middag. Weliswaar is het nog lang geen kerst. Toch stond deze middag al in het teken van het naderende kerstfeest.

Onder deskundige leiding konden er prachtige kaarsen worden gemaakt, die straks de sfeer thuis zeker zullen verhogen. Iedereen kent natuurlijk wel de methode van het kaarsen dompelen, over het algemeen een langdurig werkje voor er resultaat is. Hier werd een hele andere methode toegepast; In een mal werd een lontje gemonteerd, de mal opgevuld met prachtig gekleurde brokjes kaars en dat afgevuld met vloeibaar kaarsvet. In de tijd dat het nodig had om af te koelen kwamen er allemaal passende versnaperingen voorbij. Velen lieten zich de glühwein lekker smaken en ook speculaas, marsepein, kerstkransjes en warme snacks vonden gretig aftrek.

Het grote moment van onthulling was aangebroken. Met een flinke tik tegen de mal liet de kaars los. Wat een verrassend mooie kaarsen leverde deze methode op. Iedereen was trots op het resultaat en de gasten van de Zonnebloem Heteren gingen dan ook dik tevreden weer naar huis.

Volgend jaar viert de afdeling Heteren van de Zonnebloem haar 25jarig jubileum. Dat zal spectaculair gevierd gaan worden.

Meer berichten