Trainingskamp Brugge. (foto: Heren 3) Foto: Heren 3

Zwaarbevochten uit- overwinning Xanthos Heren 3

Algemeen

ZETTEN - De uitwedstrijd op 14 november tegen Woudenberg Heren4 was de eerste krachtmeting van Xanthos Heren3 na het uitstekend verlopen trainingskamp in Brugge.

Benieuwd naar het verslag van het trainingskamp van de heren? Lees 'm op de Facebookpagina van volleybalvereniging Xanthos. In de eerste set leek het trainingskamp nog in de benen te zitten bij de volleyballers uit Zetten. De mannen van Heren3 speelden erg onrustig en kwamen geen moment lekker in de wedstrijd. Woudenberg won de eerste set redelijk eenvoudig: 25-18.

In de tweede set maakte Daan Aalberts direct negen servicepunten op rij. Woudenberg kwam vervolgens nog heel goed terug, totdat buitenaanvaller Rob de Kat het op zijn heupen kreeg. De set werd gewonnen: 19-25.

De derde set werd overheerst door een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, allemaal in het nadeel van Xanthos. De mannen uit Zetten raakten van slag, werden slordig en gaven de set onnodig uit handen: 25-21.

In de vierde set besloot Xanthos coach Erik den Hartog om de opstelling om te gooien. Het ging lang gelijk op, maar aan het eind was middenaanvaller Arno Weijs belangrijk met een aantal slimme prikballen. Via een service-ace van Ronald van Osch trok Xanthos de setstand gelijk: 24-26.

In de beslissende vijfde set nam Woudenberg binnen de kortste keren een 4-1 voorsprong. Na een time-out zette Xanthos echter een tandje bij en scoorde punt na punt. De tegenstander moest het hoofd buigen: 10-15.

Al met al een zeer moeizame wedstrijd, maar toch een 2-3 overwinning voor Xanthos Heren3.