Logo gemeentenieuwsonline.nl

Volleybalvereniging Musketiers gaat 'flexibel'

ELST - Volleybalvereniging Musketiers ziet volop nieuwe initiatieven om de sportparticipatie in de toekomst te vergroten. Ze kenmerken zich vooral door flexibiliteit in ruimte en tijd, het ongebonden karakter van de activiteiten en het gebruik van een zaal. Het competitie-element is veelal vervangen door maatschappelijke doelstellingen, zoals toegankelijkheid, sociale gelijkheid, en vooral ook plezier.

Hoe kunnen we mensen bereiken die niet meer geneigd zijn lid te worden van een sportvereniging, maar flexibeler willen kunnen sporten en de ene keer het ene doen en de andere keer het andere. Bij fitness-sporten is het nu al vaak mogelijk te sporten wanneer het jou uitkomt en vrijblijvend klasjes te volgen als je een keer onder begeleiding wilt sporten.

"Voor Volleybal Vereniging Musketiers is dat nog onbekend terrein, terwijl wij ook merken dat het traditionele model niet voor iedereen werkt. Vaak moet je meteen lid worden, meedoen aan een competitie, bardiensten draaien. Daar moeten de verenigingen vanaf durven te stappen.” Maar dat hoeft allemaal niet meer bij volleybalvereniging Musketiers, vanaf 2 december kun je op maandagmiddag van 14.30-15.30 uur flexibel sporten zonder dat je lid wordt. Onder begeleiding van een instructrice ga je bewegen en allerlei sporten beoefenen zonder lidmaatschap, maar je betaalt per keer dat je meedoet. De sportactiviteiten zijn bij mooi weer buiten en bij slecht weer in de sportzaal. Is dit wat voor jou, kom dan maandag 2 december naar de sportzaal van Het Bestegoed en maak een proefles mee!

Meer berichten