Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deze 120 cm hoge tekst Madriel siert de rotonde Rijnstraat/Boltweg in Driel. (foto: Perspiet Alfredo)
Deze 120 cm hoge tekst Madriel siert de rotonde Rijnstraat/Boltweg in Driel. (foto: Perspiet Alfredo) (Foto: Perspiet Alfredo)

Madriel levensgroot hét Sinterklaasdorp!

DRIEL - Wat was het weer een prachtige intocht afgelopen zondag in Madriel. Volop spektakel aan de Rijn, waar Sinterklaas met zijn Pieten aankwam. Het was nog even spannend of alle Pieten er wel bij zouden zijn.

Een aantal Pieten was door Sinterklaas op vakantie gestuurd, maar vonden het maar wat ingewikkeld om hun weg terug te vinden. Uit alle windrichtingen kwamen ze alsnog naar Driel. Uit de jungle met hulp van een rimboemotor, uit de woestijn op een dromedaris en met nog veel meer bijzondere transportmiddelen. Een bonte stoet trok over de dijk aan de kinderen voorbij.

Om Madriel extra feestelijk te versieren voor Sinterklaas heeft stichting DeSintKan met enorme letters en een mijter de tekst Madriel bij de rotonde Boltweg/Rijnstraat neergezet. Een prachtige eyecatcher die door zijn formaat niet te missen is. Daarnaast wapperen er 250 vlaggen, hangen de Madrielborden weer in de portalen en is de Kerkstraat ’s avonds vrolijk verlicht door de mijters aan de lantarenpalen. Allemaal sfeerelementen die Madriel tot hét Sinterklaasdorp van de Betuwe maken!

Volgende week woensdag (de 27e) staat de Pietenjacht op het programma. En vergeet vooral niet om de uittocht op vrijdag 6 december in je te agenda zetten. Door de verlichte optocht misschien wel het meest sfeervolle Sinterklaas evenement!

Meer informatie over al onze Sinterklaas activiteiten staat op de volledig vernieuwde website www.desintkan.nl. Op deze website ook veel prachtige foto’s van Sinterklaas en zijn Pieten en leuke videoclips van Zangpiet. Laten we er samen een magisch Sinterklaasfeest van maken!

Meer berichten